Tips om gewicht te verliezen

Uiterlijk, gezondheid, of beide?

Wilt u graag gewicht verliezen om uw uiterlijk, uw gezondheid, of zelfs beide te verbeteren? Als dat zo is, dan zou u op zoek kunnen gaan naar advies. Het goede nieuws is dat hier een aantal korte tips voor u zijn. Die kunnen u gebruiken om met succes gewicht te verliezen, en hopelijk uw ideale gewicht te bereiken.

Gezond eten.

Als het gaat om het verliezen van gewicht, dan is het beste wat u kunt doen: gezond eten. Gezond eten gaat om het voedsel dat u eet, niet per sé om de hoeveelheid voedsel die u eet. Natuurlijk kunt u de hoeveelheid voedsel die u eet beperken, b.v. ook met behulp van een dieet. Maar het is nog belangrijker om je te concentreren op het voedsel dat u eet. Als u b.v. gewend bent om fruitsnacks te eten i.p.v. chips, dan kunt u meer fruitsnacks eten met uw maaltijden i.p.v. “junkfood”.

Gezonde maaltijden.

Omdat gezond eten een belangrijk onderdeel is op de weg van gewicht verliezen, kun u zich afvragen hoe dit te doen. Een van de eerste dingen die je zou moeten doen, is om te leren gezonde maaltijden te gaan maken, en je daarmee vertrouwd te maken. U kunt dit doen door een standaard zoektocht op het internet, of door het kopen van een verzameling van kookboeken over gezonde voeding. Verveling word vaak geassocieerd met gezonde voeding. Vooral als je dit niet gewend bent. Daarom is het belangrijk om niet elke week weer dezelfde maaltijden te eten. Maar vooral te experimenteren met b.v. kruiden en verscheidenheid van (verse) groenten etc.

Beweging en calorieën.

In combinatie met gezond eten is beweging op regelmatige basis ook belangrijk om gewicht te verliezen. Als u gewicht wilt verliezen, zou u een bewegingsplan voor uzelf moeten beginnen. Beweging is belangrijk omdat het calorieën verbrandt. Als u calorieën verbrandt, neemt de hoeveelheid calorieën die uw lichaam opneemt af. Dit is eigenlijk wat het voor u mogelijk maakt om gewicht te verliezen. Als u in het verleden niet op regelmatige basis goed bewoog, is het belangrijk dat u het rustig aan doet. Beweging is een uitstekende manier om gewicht te verliezen, maar u moet het niet te veel doen, vooral niet in het begin.

Bewegingsplan.

Als u op het moment geen bewegingsplan heeft, zult u zich misschien meer afvragen over wat u kunt doen. In veel sporttijdschriften kunt u veelal verschillende oefeningen en workouts vinden. Vaak staan er gedetailleerde oefeningen in, vaak verduidelijkt met plaatjes. U zou ook gratis instructiefilmpjes voor trainingen of oefeningsbewegingen online kunnen vinden. Ter herinnering, het is belangrijk dat u langzaam begint. Of in ieder geval begint met oefeningen die makkelijk zijn voor u.

Extra tips.

Gezond eten en regelmatige beweging zijn beide belangrijke onderdelen bij het verliezen van gewicht. Maar er zijn extra tips die u kunt gebruiken om u te helpen gewicht te verliezen. Een van deze tips houdt in dat u een trainingspartner vindt. Dit is een persoon die met u kan oefenen. Of de oefening nu inhoudt dat u een plaatselijk sportcentrum bezoekt, of dat u gewoon een wandeling naar een plaatselijk winkelcentrum gaat maken, een trainingspartner zou kunnen helpen om u gemotiveerd te houden. Zo blijft het leuk.

Opwaarderen oefeningen.

Een andere manier om succesvol uw gewichtsdoel te bereiken, is door het “opwaarderen” van uw oefeningen. Zoals eerder genoemd, kunt u het internet of fitnesstijdschriften gebruiken om oefeningen te vinden voor u om thuis te doen. Om de verveling -die vaak wordt geassocieerd met oefenen- zult u uw oefeningen misschien willen veranderen, vaak op een dagelijkse basis. Bijvoorbeeld, de ene dag zou u misschien in een tredmolen willen lopen, de volgende dag zou u misschien gewichten willen heffen. De dag daarna zou u misschien de oefeningen van een DVD met oefeningen willen volgen, enzovoorts.

Dagboeken en logboeken.

U zou ook moeten overwegen om dagboeken of logboeken voor uzelf te maken, over oefeningen en gezond eten. Deze kunnen worden gebruikt om uw voortgang bij te houden. Als u een goede week heeft -bijvoorbeeld een week waarin u al uw oefeningen heeft afgemaakt- zou u erover kunnen willen denken om uzelf te belonen. Uw beloning hoeft niet per se iets met eten te maken hebben. Het kan iets simpels zijn als een sticker of uzelf trakteren op een film. Dagboeken en logboeken staan erom bekend veel mensen te helpen die gewicht wilden verliezen. En het zou hetzelfde voor u kunnen doen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *